LGD Trzy Doliny realizuje w roku 2018 projekt współpracy pn. Symbioza Małych Atrakcji Kulinarnych (akronim ,,SMAK"), który ma na celu rozwój obszaru i promocję produktów lokalnych z terenu objętego partnerstwem poprzez organizację wydarzeń promocyjnych i edukacyjnych oraz złożenie wniosków o wpis na listę produktów tradycyjnych.
Projekt realizujemy wspólnie z Lokalną Grupą Działania „Barcja" (Gmina Kętrzyn, województwo warmińsko – mazurskie), Lokalną Grupą Działania ,,Łączy Nas Kanał Elbląski" (Gmina Elbląg, województwo warmińsko – mazurskie) oraz Lokalną Grupą Działania ,,Ziemia Łańcucka" (Gmina Łańcut, województwo podkarpackie).
Drugie warsztaty kulinarne pod tytułem ,,Gęś Kujawska" w których wzięły udział osoby z naszego regionu, odbyły się w Maksymilianowie w dniu 28 września 2018r.
Poniżej link z relacją z tych warsztatów: